Ik ben OKÉ training

Voor kinderen van 7 – 11 jaarWerkboek ikbenoke

De Ik ben Oké! training is vooral ontwikkeld voor de sensitieve of hoogsensitieve kinderen en geschikt voor  alle  kinderen. De training bestaat uit 7 tot 10 bijeenkomsten van 1 uur. De kinderen kunnen individueel begeleid worden of in een groepje van maximaal 4 kinderen. Er wordt door de sensicoach gewerkt met herkenbare verhalen, ontspanningsoefeningen, (kaart)spelletjes, visualisatie oefeningen en filosofische gesprekjes. Doordat de training praktijk gericht is, kunnen we persoonlijke situaties integreren binnen de training. Het resultaat is hierdoor snel merkbaar.

Wat leren de kinderen tijdens de ‘Ik ben Oké!’training?

  • Ze leren stress te herkennen en ontspanningsoefeningen te doen.
  • Ze leren hun eigen kwaliteiten kennen.
  • Ze kunnen na afloop anderen beter begrijpen.
  • Ze leren benoemen wat ze meemaken en hoe ze zich kunnen ontspannen.
  • Ze leren positief denken. 

Begrippen waarmee we werken zijn: O jee en Oké!, de stressladder, schrik!, de ruimte om je heen, de zintuigenboom en jezelf zijn.

Het werkboek Ik ben Oké! wordt gebruikt als raamwerk. Hiernaast richten wij ons op persoonlijke situaties. Zo vraag ik de kinderen tijdens de eerste bijeenkomst: 'Wat wil je graag leren? Je doet mee met de 'Ik ben oké!' training, dus er is niets mis met jou. Maar wat is handig voor jou om aan te werken?' De kinderen schrijven hun doelen in het wenshart. De laatste bijeenkomst openen we het wenshart weer en kijken we wat we geleerd hebben. Hier een voorbeeld van één van de kinderen:

DSCF4688

 

DSCF4684

De kinderen krijgen een extra map waarin ze alle werkvormen die ze  maken tijdens de cursus meenemen naar huis. Thuis kan dan het verhaal nog eens gelezen worden, de ontspanningsoefening samen worden gedaan en een spelletje worden gespeeld. Ook krijgen de ouders na iedere bijeenkomst een nieuwsbrief met de werkvormen en extra informatie.

 

De map, het werkboek en de nieuwsbrieven kunnen aan de leerkracht worden getoond zodat hij of zij weet wat het kind bij ons heeft geleerd. Zo kan ook in de klas worden voortgeborduurd op wat we samen deden.