Relax door Voetreflex

We leven in een snelle, veel biedende maatschappij. Van veel kinderen wordt er wel eens te veel geëist of zij denken zelf dat ze het niet goed genoeg doen. Dit brengt spanningen met zich mee en dat uit zich in moeilijk of vervelend gedrag.

Ouders zijn de eerste die merken dat hun kind niet lekker in zijn vel zit. Daarom nu een mooi (preventief) handvat voor ouders.

Voetreflex en voetmassage is een effectieve manier om ontspanning te bieden voor je kind. De voeten weerspiegelen het hele lichaam. Je leert voetreflex grepen die gericht zijn op ontspanning in het hoofd, de buik en/of een gespannen lijf van je kind. Een andere mooie bijkomstigheid is dat deze manier van ontspanning de band tussen ouder en kind vergroot. Twee vliegen in één klap. Onderaan dit artikel enkele reacties van ouders.

De workshop ziet er als volgt uit:voetreflex

1- Theoretisch gedeelte (30 min.) over stressreductie: ontstaan, herkennen en voorkomen van opbouwde spanning (stress) bij jouw kind.

2- Praktisch gedeelte (90 min.) in de vorm van voetreflex. Je leert een aantal voetreflexgrepen die je thuis op jouw kind kunt toepassen.

Heb je interesse houdt dan de data van de workshops in de gaten en doe mee!

 

 

De eerstvolgende data zijn: woensddagavond 28 jan. of vrijdagochtend 30 jan.  

Voor informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 10246924.

Enkele reacties van ouders die u zijn voorgegaan:

  • 'Mijn kinderen (10 en 14 jaar) vinden het heerlijk en ontspannen er duidelijk van. Fijn om iets te kunen bieden als ze verdrietig of gespannen zijn. Geeft mij ook een fijn gevoel als ouder.
  • 'Mijn dochter (4 jaar) vindt het al heerlijk als ik met de olie begin. Ze vraagt al zelf; 'Mama, wil je mijn voeten masseren? Ik heb een druk hoofd.'
  • 'Het is heel goed gegaan bij mijn kleinzoon (9 jaar). Ik doe het regelmatig. Hij is meteen enthousiast geworden. Ook zijn zus (12 jaar) vindt het fijn.
  • 'Een heel duidelijke manier van uitleg en samen oefenen.'
  • 'Je hebt een prettige manier van infromatie overdragen. Rustig, vriendelijk en toegankelijk. Fijn hoor!'
  • 'Heerlijk even die gerichte aandacht. Ook heel effectief. Ik zie mijn kinderen direct ontspannen. Dat geeft mij ook rust.'