Leerkracht – Sensicoach - Leercoach

 

Mijn naam is Margreet Botman-Boots. 24 jaar geleden begon ik aan de opleiding leerkracht basisonderwijs. Al snel merkte ik dat bij mij juist de uitdaging lag bij kinderen die buiten het gemiddelde vallen. Op de IPABO breidde ik mijn pakket daarom uit met zorgverbreding en eenmaal aan het werk, startte ik op een Ontwikkelings Gerichte basisschool. Margreet BotmanIk heb met veel plezier voor de klas gestaan. Ondertussen ben ik moeder geworden van 3 kinderen. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd en de zorg voor kinderen is altijd mijn passie gebleven.

In 2010 startte ik mijn eigen kinderpraktijk HSKtrainingWijchen. De uitdaging om ieder kind de begeleiding te bieden dat bij hem/haar past, zowel op didactisch als op sociaal-emotioneel gebied vind ik geweldig. Ook ouders krijgen handvatten en inzichten, waardoor er meer rust in de opvoeding ontstaat. Door een goede samenwerking met leerkrachten ben ik nog vaak in de school te vinden en komt mijn ervaring in het onderwijs goed van pas.

In samenwerking met het landelijk platform Sensikids begeleid ik kinderen die willen leren omgaan met hun sensitiviteit, onzeker zijn of worstelen met hun faalangst. Hierin vind ik het belangrijk dat kinderen hun positieve zelfbeeld weer terug krijgen en dat ze genieten van hun intense leven. Omdat ik tijdens de begeleiding met kinderen ook veel didactisch vragen van ouders kreeg, kon ik het niet laten om mij hier ook verder in te specialiseren. Verschillende hoogsensitieve kinderen, hoogbegaafde kinderen en/of beelddenkers vallen in het reguliere onderwijs buiten de boot. Het onderwijs sluit niet aan bij hun leerstijl. De Accelerated Learning methode zorgt ervoor dat ook deze kinderen met plezier leren en laat hun zelfvertrouwen groeien. Als basis gaan we uit van een breinvriendelijke benadering met veel beweging. Kenmerkend voor mijn manier van werken is: liefdevol, praktisch, kortdurend (max. 3 maanden) en effectief. 

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten.

Lieve groet,

Margreet Botman-Boots

Ps: De meeste foto's op deze website zijn gemaakt door PuurKimfotografie.